2016-03-21
CWB睇開嗰個中醫今日冇開,於是搵地方醫肚,其實CWB大把野食,齋係紅綠燈位等過馬路已經有好多嬸嬸同叔叔係度派傳單。見到呢間好似好正咁,就去一試。自助串燒燒烤,食物種類都算多,重點係有得燒生蠔!一坐底唔好講咁多即刻叫生蠔,仲有宫崎牛同鹿兒島黑豚肉!!半殼生蠔唔算好大隻,但好鮮味,食完再order,全晚我一個人大大話話食左成廿隻!宫崎牛肩肉同牛仔肉都係值得推介,兩都牛肉味都好重,不過個人認為牛肩肉油脂分布得平均,比較肥美同肉質鬆軟。福袋,入面有d素翅,輕燒一陣就食得,面頭仲有小小脆,好得意。黑豚腩片睇落好似好肥,但就算燒完都唔會覺膩。女人就食左好多羊背肋,佢話好重羊味,但唔算蘇,我唔食羊就冇試嗽。雞皮,食串燒必定叫的,燒完係脆得黎唔油,正!食日本野我地一定會叫鯖花鮮,估唔到呢度都有,yummy!另外叫左鮑魚好彈牙,青口細細隻好鮮味,扇貝同翡翠螺都好大隻。女人就食左好多疏菜,佢話冬菇同翠玉瓜好鮮甜,encore左好多次