餐厅: 初見
资讯:

2020-07-07 8262 浏览
搬屋后正式成为无饭煮妇🤓✌🏻每晚为晚餐食边间而烦恼🤪今晚宝宝收早咗😍 我哋放工就行咗嚟海坝街食呢间好有清新气息嘅日本餐厅➡️初见❣️其实之前已经嚟过几次食lunch,但明明佢嘅「全日免加一」offer,令夜晚变得相对抵食🤪小店嘅「特色草藤墙」一直都系呢间餐厅嘅打卡位😍天花板亦吊住两支有点像桃花树的树枝,布置好有心思💕比人清新舒服又relax嘅感觉☺️非常欣赏老板对店舖嘅用心❗️我哋今日点咗➡️石烧香草吉列牛 $128呢个应该系店家嘅镇店之宝❗️因为店内Poster上面写住人气No.1,而且店入面有一半嘅食客都系食紧呢个😆所以舖头嘅油烟味都有少少重🙈不过为食好野,少少牺牲在所难免🤪店舖会另外比一旧油脂比食客预热石烧板,食客可以根据自己嘅喜好烧自己钟意嘅生熟度💕香脆嘅香草吉列层配埋半山熟嘅牛肉入口香脆又软嫩,仲带淡淡嘅香草味,既好味又特别❗️蘸埋店家嘅秘制烧汁仲好味丫❣️唔怪得咁人气啦🤓另外仲配左一只溏心蛋,溏心蛋外层带适量嘅咸味,蛋心入面嘅流心都做得非常出色👏🏻安格斯牛肉锅 $88另外再加配咗 $35转成套餐会额外有多一杯热饮、一客刺身/沙律➕面豉汤/南瓜汤❗️估唔到个刺身咁新鲜😍非常值回票价☺️☺️南瓜汤亦
搬屋后正式成为无饭煮妇🤓✌🏻
每晚为晚餐食边间而烦恼🤪

小店嘅「特色草藤墙」一直都系呢间餐厅嘅打卡位😍

非常欣赏老板对店舖嘅用心❗️

我哋今日点咗➡️
石烧香草吉列牛 $128

呢个应该系店家嘅镇店之宝❗️
所以舖头嘅油烟味都有少少重🙈
不过为食好野,少少牺牲在所难免🤪
店舖会另外比一旧油脂比食客预热石烧板,
食客可以根据自己嘅喜好烧自己钟意嘅生熟度💕
蘸埋店家嘅秘制烧汁仲好味丫❣️
唔怪得咁人气啦🤓

安格斯牛肉锅 $88

另外再加配咗 $35转成套餐
会额外有多一杯热饮、一客刺身/沙律➕面豉汤/南瓜汤❗️

估唔到个刺身咁新鲜😍
非常值回票价☺️☺️
南瓜汤亦都好浓郁👍🏻
安格斯牛肉好大块❣️
滚到牛肉嘅红色部份完全冇晒后,蘸埋d 面豉酱入口,肉汁丰富肉味香浓❗️完全冇违和感😌
系个锅有少少细,每次只可以放一块牛肉落去🙈
2020-07-06
  • 初见香草吉列牛