2017-02-17 1776 浏览
今日同老公入左土瓜灣探朋友,晚餐同佢一齊撐枱腳,今日想食中菜,老公來過呢間說不錯,一試啦。環境好大,唔錯,坐得舒服。點了欠違了的酥炸大腸,還伴了百花卷,其實我唔知百花卷是甚麼來,侍應說原來是釀蝦腸,吃來不錯,彈牙好鮮,沒有好重的味精味,好清新,加埋D青瓜,好好食,又點脆又點彈牙,加上鮮味蝦膠,好食!至於酥炸大腸,無咩中式食肆願意做了,因功夫太多,唔係咁多地方食到啊。大腸咬下去,腸衣好脆,咬下會吃到腸肥的甘香,無臭味,好甘香可口,煙煙韌韌,吃到好過癮!呢個蜜汁桶蠔,好有蠔味,蜜汁甜甜潤潤,桶蠔唔係好大隻,好Match,因為蜜汁帶出蠔味,煎香更是可口怡人,佐飯好好食,但份量少左D,多D先夠喉,蜜汁是否加了蜜糖??真是不錯,好過配豉汁啊,令吃蠔清新又唔肥膩。炸子雞都好好味,雞皮好炸香,老抽汁入晒隻雞度,吃到甜甜地,皮脆肉嫩,好正,呢度D師傅做中菜,好有功夫。我都好想練成炸雞術師,因為經常做炸子雞都失敗收場。

2017-02-15