2024-01-13 485 浏览
其实都食过好多次,食物质素好,价钱合理,坐得都算舒服,而且格调有文青feel,食得开心,几乎每星期都会帮衬一次。年尾假期出外旅游,有一排冇过嚟食。今日如常叫咗all day Breakfast。食物冇乜问题,但冇嚟一排,间餐厅嘅格调就cheap晒。首先系个背景音乐,唔知点解,平时系播啲英文歌,或者纯音乐,感觉休闲。但系今日转左啲抖音feel嘅普通话歌,唱来唱去都系𠮶两句,好洗脑𠮶种。我以为自己去错咗深圳嘅茶餐厅。然后就系啲客人。平时去亲𠮶啲都斯斯文文。但今日就坐咗两台怪人喺附近。佢哋应该系一行四人,因为间餐厅细,佢哋要分开咗坐。但系佢哋就隔住几张枱咁样,大大声咁同对方倾偈。加埋啲背景音乐,真系去咗茶餐厅咁!希望只系咁啱得咁跷,下次唔会再有啲奇怪嘅背景音乐,同埋奇怪嘅食客吧!

All  day  breakfast