公司开年下午茶,本来怀著过年的好心情已预早一天电话预订半只乳猪,到时可以下午3点准时上来取,赶到下午茶时之用,到今天3点16分时上到来,我直接说回我留的姓和电话,那时候有个黑框眼镜男,貌似经理定部长嘅物体,话系咪要半只乳猪外卖,我话我有预订同留咗,现在是上来取的,佢话唔紧要,都系一样啫,现在帮你落单,现在烧,你等等,果边俾钱先。 点样一样呀? 我赶时间,预订系说了3点上来系攞得,唔系坐喺度浪费时间慢慢等你重新落单去烧只猪,跟住收银个女人收完钱,竟然冇谂过要找钱,黑框眼镜男在这时候刚见到食环署主任到了检查,然后好紧张咁行开了,就咁俾张单我叫我去果边烧味厨房门口等,我话妳未找钱㖞,佢谂咗一阵,眼神和态度也不好的才找了钱,然后我有点想搅清楚,系咪你哋自己漏单定点,我话我订嘅时候系有个女职员帮我落单嘅,然后个女职员走出来说依家烧紧了,张单一早放了入厨房,佢哋漏了整,喺度互相推卸责任之际,黑框眼镜男又走过来话(眼神态度极之冇礼貌,轻浮)话都烧紧啦,都烧好喇,我话系烧紧定烧好呀?烧好啦,语带嘲讽咁,好似想讲驶唔驶咁大反应!  我话早就应该要烧好啦,唔系咩叫预订呀?我唔系要上来坐定定再等你20分钟去
冇礼貌,轻浮)话都烧紧啦,都烧好喇,我话系烧紧定烧好呀?烧好啦,语带嘲讽咁,好似想讲驶唔驶咁大反应!  我话早就应该要烧好啦,唔系咩叫预订呀?我唔系要上来坐定定再等你20分钟去完事嘛!?

今时今日咁嘅服务态度,唔怪得之阿士厘道呢间店冇咩客啦,连大围个间都执埋,你们公司是否要同员工再培训一下呢? 唔系你们职员态度咁差,又爱理不理,都唔想浪费时间上来写食评, 乳猪是好食,好香,皮脆,唔太肥, 但服务态度绝对是负分,唔该检讨吓!

外卖自取