不如大小平貴,間間都話限時,想坐低慢慢嘆下傾下計都難,幸好有樂湯雞。上次試咗湯麵,湯濃雞滑,仲有多種配搭,刀削麵極力推介。今次 encore 再試火鍋,食火鍋除咗食物質素及湯底,座位寬落都好重,否則叫多兩碟已無位擺。樂湯雞位同位之間有足夠空間,唔會郁啲就係同隔離枱互撞。卡位張枱夠哂大,可以碟碟上哂枱,想食咩就食咩,唔駛迫住食完一碟先換另碟。職員有禮,自動自覺幫你加湯。叫咗果花膠雞湯,職員仲提我哋先飲碗湯再開始打邊爐,湯底半隻雞仲會𢳂起幫我哋切好再上碟,唔駛我哋係鍋度手撕咁輪盡。打邊爐,牛就係必須,我哋揀咗隱陣嘅牛小排,有些少嚼口;雲吞夠大粒,餡料夠豐富;蝦滑墨魚滑夠鮮味。不得不試嘅新鮮炸起響鈴,真係好脆。其他都係火鍋常叫食物,唯獨無海鮮,當晚連魚類都無貨,有啲可惜。我哋由7點坐度10點幾,職員都無表現過不滿或者想催你走(上次食麵都一樣)。相比得坊間,有啲明明都無客,都堅持90分鐘趕你走,或者一食完就即刻收枱叫你埋單,想飲多啖水都阻住佢收工。