2020-07-02 487 浏览
今日同D 朋友饭聚,想坐得耐D倾下计通常我地都会拣打边炉识食梗系食海鲜先,咁个汤底就会更加甜,我地叫左碟波士顿龙虾🦞,超新鲜超甜,龙虾肉好爽口唔会晦淋淋,蟹钳好正,好大旧,通常朋友仔都会让比我食🥰🥰另外呢到D 脆鲩鱼🐟好正,真系脆卜卜,我试过市面上有火锅店系用普通鲩鱼片,质感同个味都差九条街,一碟份量仲要唔少狮头鹅肠又系又一经典,而家呢个𩠌出面食饭买少面少,无乜几可撞啱有得食,但偏偏呢到就有嘞。鹅肠系要有D油先好食,好肥美,大大条因为友人唔食牛,所以叫左黑豚肉食,哗,不得了🤩。睇到块肉D油脂分布又靓又平均,一圈圈排得整整齐齐,又唔会因为解冻后淋pat pat,见到都流晒口水啦,即刻变左只食肉兽而蔬菜我地就拣左近年大热嘅莴苣,最后食可以吸晒D 海鲜同肉汁,爽脆或淋身丰俭由人,我就钟意淋滋滋,因为咁先入味嘛我地几个最后要捧住个肚,去商场散左2.5 小时步先搅得掂🤪🤪
今日同D 朋友饭聚,想坐得耐D倾下计通常我地都会拣打边炉