2021-12-15 95 浏览
聖誕就到啦,正所謂未嚟到先興奮,約埋好姐妹plan吓有咩節目,嚟到土瓜灣嘅 CIN CIN ,呢度樓底好高,座位寬敞,而且全落地玻璃,環境開陽,室內座位超有情調;室外座位夠晒chill,坐喺度好舒服、好relax。食物無論係賣相、味道都好有水準,覺得自己係食緊一件高質嘅藝術品🥰!食物方面,我哋食咗個聖誕限定set呀~頭盤 #北海道刺身帶子配柚子珍珠上枱已經覺得好吸睛,上層係柚子,酸酸甜甜,非常開胃。下層係晶瑩剔透嘅帶子刺身,肉質細嫩清甜,入口超軟滑,有種唔捨得將佢吞入口嘅感覺🥰。仲有個 #意式鮮活龍蝦什菜千層伴鮮海膽,鮮活龍蝦肉質細膩鮮甜,頂頭仲有鮮海膽,入口濃郁、軟滑,非常鮮味。到我好鍾意嘅 #法國魚子醬椰菜花濃湯 ,用雲石杯盛載,面頭有幾粒魚子醬,好有風格。而且傳來陣陣魚子醬香味,入口creamy、香滑圓潤,冬天飲暖意在心頭🥰。我哋仲食咗三個主菜:#香草開心果焗澳洲羊柳羊柳上鋪滿開心果碎,煮至五成熟,肉質超嫰滑!!而且完全唔羶,開心果碎嘅外層為軟嫩嘅肉質加添左口感。再沾點迷迭香燒汁令成件事更昇華,旁邊配埋波菜苗、小甘荀、青豆蓉,Perfect ! 超推介!#法國白鱈魚柳配日式味噌伴
嚟到土瓜灣嘅 CIN CIN ,呢度樓底好高,座位寬敞,
而且全落地玻璃,環境開陽,
室內座位超有情調;室外座位夠晒chill,
坐喺度好舒服、好relax。
食物無論係賣相、味道都好有水準,
覺得自己係食緊一件高質嘅藝術品🥰!

食物方面,我哋食咗個聖誕限定set呀~

頭盤 #北海道刺身帶子配柚子珍珠
上枱已經覺得好吸睛,上層係柚子,
酸酸甜甜,非常開胃。
下層係晶瑩剔透嘅帶子刺身
肉質細嫩清甜,入口超軟滑,有種唔捨得將佢吞入口嘅感覺🥰。

仲有個 #意式鮮活龍蝦什菜千層伴鮮海膽

到我好鍾意嘅 #法國魚子醬椰菜花濃湯 ,

我哋仲食咗三個主菜:

#香草開心果焗澳洲羊柳

#法國白鱈魚柳配日式味噌伴烤大蔥,
賣相一流,非常精緻,香鱈魚外皮烤至薄脆,肉質細膩、實而有彈性,非常香滑,而且油份適中。配菜有機露荀,令口腔煥然一新。

#澳洲M5 和牛西冷配紅酒汁伴芥末薯蓉,
煮至五成熟,切落去肉質軟身、纖維厚、
鮮嫩之餘有咬口,肉味濃郁,肉汁豐富。
底層嘅芥末薯蓉加入咗芝士,更加香濃嫩滑。真係欲罷不能!

女士相聚,點會少得甜品
#傳統法式蘋果批伴意大利雲呢拿雪糕
賣相真係成幅畫咁🥰,底層係法式蘋果批,入口仍然暖,酸酸甜甜,配上上層嘅雲呢拿雪糕,一凍一暖,當酸酸甜甜嘅蘋果批踫上清新嘅雲呢拿,口感煥然一新,滋味甚是。

Cin Cin @cincinbistro
土瓜灣新山道32號地下A號舖