星期日唔想煮饭,去左铜锣湾骆克道既老锅台式火锅打边炉。餐厅位置方便,系铜锣湾地铁站出口对面。今日食2人套餐,价钱$405。2人套餐包汤底二选一,可拣老锅秘制麻辣锅或老饕酸菜白肉锅。今日叫左老朋友老饕酸菜白肉锅,主角极品猪王花腩猪味浓,脆脆哋又烟韧。另一主角腌制东方大白菜就酸甜爽脆。汤底少少辣又酸酸地,好开胃。另配大量滑溜宽粉条同大量蔬菜如冬菇,蕃茄,粟米,同葱。套餐包精选肉类三选一,有牛,猪同鸡拣。我哋拣左嘉美农场鸡肉,一大碟份量唔少,超嫩滑食落又爽爽脆脆咁,好正,仲全部去哂皮。伴碟嘅梛菜丝都食得。套餐包丸饺拼盘,有弹牙同味道天然既墨鱼丸同香菇贡丸,个皮超烟韧既肥美鱼皮饺同蛋皮好簿既台湾蛋饺。每样各两粒。套餐包五彩鲜蔬盘(细),虽然唔系真系五彩,不过都有油墨菜,生菜,娃娃菜,金菇同两大粒鲜冬菇。质素唔错。最后仲有面食类,可选米线或白饭,我地例牌拣左米线。米线份量正常,好幼身,吸左个汤好好味道。自己去自助调料吧攞调味料。今餐所有食物质素都好好,坐得舒服又静局。

今日食2人套餐,价钱$405。

嘉美农场鸡肉

丸饺拼盘

五彩鲜蔬盘

米线

自己去自助调料吧攞调味料。

自助调料吧

今餐所有食物质素都好好,坐得舒服又静局。
2021-09-26
嘉美农场鸡肉