2023-03-16
前幾日經過茶木見好耐無食過就約左個朋友去咗茶木食嘢,屯門茶木依加裝修過哂,變得好光鮮,門口仲有台式飲品買坐低叫野食先發覺個menu吾同哂,依加多左好多fusion菜烏魚子元貝手作麵味道好獨特惹味,加埋牛油帶子煎得好香口,而且啲手工麵條口感好好,伴奶油炒香,食落好過癮啊!台灣麻辣半筋半肉手工拌麵係我最鍾意嘅菜啦,佢係台式麻辣味偏養身既感覺,吾係好辣,啲筋肉同麵條嘅配搭又好啱夾,真係一定要試下啊!櫻花蝦花枝餅都好味,啲櫻花蝦同花枝嘅組合好好食,不過同路邊攤小食比較下就吾係好抵食路邊攤小食入邊有三種吾同小食,分別係台灣香腸-油脂豐富,好惹味,配埋蒜頭不得了,次後有炸雞-炸得非常鬆軟,同埋炸包心肉丸-味道正常,好啱街頭小食嘅愛好者。最後係巧克力花果流手歐軟,呢款甜品真係好吸引人,啲巧克力同水果嘅配搭好正,開左個面包入邊係有cream cheese 醬比你點個麵包黎食,之後一面仲有一大舊麻糬,好軟糯,令人一試難忘。