2017-08-12 303 浏览
自从上次去表姐新居聚会后,都好耐无同表姐食饭倾计😆 所以约表姐今晚食饭,因为我比较早放工,地点梗系要就表姐啦,食乜都交由表姐安排👀😁表姐话佢食过呢间觉得质素几好,所以今次同我来食😊是晚我地6点几就入座啦,仲好早😂大厅中主要圆枱,近门口的卡位都坐满人客了,服务员带我地到厅内的4人座位间餐厅装修感觉都比较高档雅致,座位都好阔落,坐得舒适👍🏻😊。餐前小食--栗子,花生出面餐厅一般都系花生酸菜,今次有栗子😍我本身都几钟意食栗子,d栗子好甜,好绵同粉👍🏻😋 好啱我食,好快我就清晒全部栗子🙈🙈🙈招牌扣肉包--扣肉色泽好靓,酱料够入味,肉质够腍,仲有几片西生菜同芫茜随个人喜好夹落d包片度食(我喜欢夹晒d配料😆)。包片热辣辣好软,扣肉内的肥膏食落一点肥腻感都无,只觉滑滑地,有creamy的感觉,生菜就脆脆的😋😋😋 如有吾系留肚食其他野,真想食多一片🙈溂沙汤海鲜米线--望落以为好辣,但食落吾辣,汤底非常浓厚有椰奶香,用料都丰富,仲有只温泉蛋😁 我平时食汤面都尽量吾饮汤的,但今次我忍吾住一啖接一啖🙈 如果吾系表姐制止我,叫我留肚食其他野,我可能会清底🤣🤣🤣青芥末虾球--我地点左细份,但都有6只虾,虾有炸过

表姐话佢食过呢间觉得质素几好,所以今次同我来食😊

是晚我地6点几就入座啦,仲好早😂

餐前小食--栗子,花生
出面餐厅一般都系花生酸菜,今次有栗子😍
前菜

招牌扣肉包

溂沙汤海鲜米线

青芥末虾球--我地点左细份,但都有6只虾,虾有炸过,虾肉弹牙,用沙律酱加青芥末酱,再配上弹弹带点咸味的蟹籽,味道十分丰富👍🏻👍🏻如果青芥末味再重点,会更加刺激🤣
青芥末虾球

咖啡脆鸡--印象中我未食过用咖啡整既送,所以一见就好有兴趣试,而且见卖相好吸引😂

本来以为咖啡煮送,应该会是苦涩的,但又没有哦,肉质几嫩滑😋 要来配白饭几啱😂
咖啡脆鸡

一个甜品可以食到三种味道😂😂

招牌酸柑香茅冻
香茅味好出👍🏻一开始觉得稍甜,挤上青柠汁就刚刚好🤣

清热去湿消滞😊
前菜