2020-08-15 1515 浏览
小编终于都可以再次出动,有翻推动力去揾好野食喇😋。大家平时去旺角或者太子都清楚弥敦道大马路位置🗺,而好耐之前小编已经成日由太子往来深水埗🏃‍♀️。而今日去既呢间面馆系就近于太子位置👀,两条大马路之间。而呢间主打港式粉面,香港人平时食开既云吞鱼蛋🍜。而餐厅个名就叫「小蓉粉面馆」🏠。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈云吞墨丸河 $35小编见到餐厅名叫做小蓉,心系到谂唔通面馆最出名又好食就系「细蓉」,即系云吞面🤨?谂左好耐终于都决定到想食乜喇🧐,就系云吞墨丸河。墨丸应该系手打,味道好香好新鲜👃,而且弹牙爽口👄,而每一口咬入去都𡁻到墨丸粒🐙,细细粒白色好鲜甜🤩。云吞虾肉饱满🦐,加埋上汤底,系经典既细蓉风味🤤。大小适中,皮簿馅靓就系呢一种👍。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈通菜 跟餐加$6小编通常去港式面馆点都一定嗌碟油菜🥦,而呢一个就系我地香港人既本地文化😬。而油菜通常都会有菜心、芥兰、生菜、通菜,小编就最爱食通菜🥢。通菜好爽脆,每条通心菜咬入口必定会食到"索索"声🤭,再点上通菜必配腐乳,锦上添花😛。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦小编讲一讲餐厅环境方面🏘,格局保有古旧香港面馆建筑味道,坐得亦好舒适😳,店
🎈云吞墨丸河 $35
🎈通菜 跟餐加$6
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
小编讲一讲餐厅环境方面🏘,格局保有古旧香港面馆建筑味道,坐得亦好舒适😳,店内装修比较新,好有一种古今融汇贯通既感觉✨。而呢间餐厅畀小编既感觉系可以系繁华闹市既油尖旺区中揾到一点宁静,有时我地享受食物既过程,仲要有好既环境,好既服务先至食得自在。
通菜
2020-08-07