2021-04-16 2525 浏览
小编今日喺去玩之前,就紧系要去医饱个肚先啦🍴。而今晚难得嚟到中环一带,点都一定要试吓中环呢区嘅拉面🍜,因为上网见呢度都有好多出名嘅日本拉面食㗎。今次小编就嚟到一条巷仔位隐藏咗既一间拉面店,行入去就会见到呢间「立体派拉面」🏠。而餐厅入面有一款拉面系以芫荽为主题🌿,但小编就对芫荽就冇太感兴趣,唔知大家会唔会锺意食芫荽呢种味道呢?✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈特级白汤(大) $118小编就决定叫咗另一款 - 白汤拉面🍜,仲要特登叫大款想试吓大碗拉面又有啲咩分别先,小编个人认为拉面嘅一般份量1.5倍到,入面同样都有叉烧、笋片同溏心蛋,不过大拉面就有一只溏心蛋🥚,配料都同样多啲。系味道方面虽然入口有少少苦涩味,但呢种味系由原汁原味猪骨熬出嚟先至有咁白既色亦有原味✨,虽然汤底出色,但亦未有太大令小编深刻既感觉😲。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦小编比较喜欢餐厅既室内环境,泛黄既灯光🌟,木质台櫈,同餐厅保持汤底自然原味既感觉好似。另外,就系芫荽拉面好特别,芫荽爱好者绝对要嚟一试👀,无乜日本餐厅可以食到呢款拉面,好新颖。而且餐厅位置系窄巷到,行大街未必易见🛣,细心搵一搵先会搵到,希望大家有机会尝试到啦🤲。
🎈特级白汤(大) $118

特级白汤(大)
特级白汤(大)
2021-03-26
  • 特级白汤(大)