2020-03-07 8432 浏览
今晚约左两好友吹水饭聚,想食得好坐得好,于是就嚟咗焼肉ジャンボ。餐厅环境当然好ok 啦,餐具各样都好干净,最惊喜佢地竟然比咗间房我地坐!有privacy 真系笑得大声都唔怕😆😆先试两款黑毛和牛,上肩肉及上牛小排。呢两款肉真系冇可能出事,肥瘦适中,肉质鲜嫩多汁,yummy yummy 😋😋再嚟和牛tartar,食得出系好新鲜嘅食材,味道亦唔错,唯一有部分有筋,食起上嚟有啲美中不足之感。除咗牛肉,我哋都叫左Jumbo沙律,蛋花汤同埋鸡肉冷面。沙律好足料,有虾有肉,炸过嘅蒜片亦好出色,加上新鲜沙律菜可以中和返肉嘅油腻感。蛋花汤望落虽然唔算特别,但好香,好好饮,绝对唔Hea👍🏼鸡肉冷面对我嚟讲几有惊喜,好多时啲鸡肉都好鬼「鞋」,面又太林。但呢碗绝对值得一试🤤鸡肉好滑,面质烟韧弹牙,配合烧肉食成个感觉清新晒。全晚嘅主角嚟啦,就系jumbo皇牌野原烧!只需大概火灼10秒(当然由店员帮忙),配合埋日本蛋黄一齐食,增加牛肉嘅软滑感。味道就紧系正啦,都唔驶多形容,必食呀😋😋饮埋酒,食高质和牛,全餐饭每人大概$680,都系预算之中,间唔中一次都唔算过份啦😄😄

除咗牛肉,我哋都叫左Jumbo沙律,蛋花汤同埋鸡肉冷面。

蛋花汤望落虽然唔算特别,但好香,好好饮,绝对唔Hea👍🏼

鸡肉好滑,面质烟韧弹牙,配合烧肉食成个感觉清新晒。

全晚嘅主角嚟啦,就系jumbo皇牌野原烧!