2009-02-15
情人節同男朋友唔知食咩好, 周圍d餐廳都好多人, 而且d情侶套餐都好貴, 平平地都要400幾蚊, 肉痛呀本來想去試天后個間住吉, 個度無咩人, 靜靜地本來都幾好, 可惜又係迫人食情侶套餐, 又貴...唔明白點解地區咁偏, 都有情侶套餐, 望下入面又無咩人係度食, 入面個d又唔係情侶, 親子乍喎! 都要人食情侶套餐??同男朋友由天后行到北角!!!! 頂唔順係條街度上網去openrice search下北角有咩好食啦, 搵到間叫櫻壽司的日本料理, 好平都幾多, 唔理咁多就沖去搵呢間食店啦<櫻>附近條街都幾靜, 正正乎合我求啦! 一入到去好有家的感覺, 而我覺得入面d食客, 應該係住在附近的居民, 所以感覺分外親切menu都好多款式揀, 又有d推介咁, 對於少黎o既人, 可以有帶領的作用冷烏冬+6件壽司d冷烏冬好味道, 咬落唔會即碎, 有咬口又清新, 要加d蔥和蘿蔔溶係d汁度, 吊起d味道, 果然要一讚呀壽司塊魚生夠厚, 而且長, 少少暖暖的, 勁鐘意滑蛋吉列豬扒飯最重要係d飯有足夠的肉汁去送碗飯, 塊豬扒炸得脆脆的, d雞蛋半生熟咁蓋住塊扒黃金雞軟骨炸得好脆, 又唔會炸到
冷烏冬+6件壽司
壽司塊魚生夠厚, 而且長, 少少暖暖的, 勁鐘意
滑蛋吉列豬扒飯
黃金雞軟骨
炸得好脆, 又唔會炸到硬到咬唔開, 好香口, 連男朋友都讚
總括而言, 質素都算高, 服務生快手, 有好家的感覺, 大廚會周不時出黎上茶, 會同d熟客傾計, 環境幾好, 唔會好嘈, 傾計食飯一流, 如果好似我和男朋友咁, 專登黎食飯o既話, 感覺好似去左外地旅行咁, 哈哈