2023-06-10 102 浏览
🥢前晚一家人去咗九龙湾E-max嘅「新潮楼」食晚餐,真系唔错呀!佢系一间潮州菜餐厅,我哋点咗好几款招牌菜,全部都好好食。❤️😋首先系西兰花带子,呢道菜真系太鲜美啦!西兰花仲保持住脆嫩嘅质感,带子又够鲜甜,两者配合得好和谐。紧接住嚟嘅系黄金大虾,真系好食到停唔到口!大虾个外皮炸得金黄香脆,每一口都有丰富嘅咸蛋黄香味,好令人回味。❤️😋XO酱一口牛柳粒亦都系一道非常开胃嘅菜式。牛柳粒好嫩滑多汁,配上辣辣嘅XO酱,味道鲜美,真系一啖接一啖停唔到口。另外一款椒盐鲜鱿亦都好正!鲜嫩嘅鲜鱿沾上椒盐,咸香爽口,好开胃。❤️😋讲下环境,本身餐厅宽敞,当晚嘅客人亦唔多,所以我哋可以好舒适地享受一个宁静嘅晚餐。仲有一个亮点系如果你系德福广场度,可以免费坐穿梭巴士直达E-max,好方便呀!😊新潮楼系一间值得推荐嘅潮州菜餐厅。菜式丰富多样,味道正宗美味,价钱亦都合理。服务态度友善,环境舒适。如果你钟意潮州菜,记住去「新潮楼」试下,绝对唔会失望!❤️‼️

西兰花带子
XO酱一口牛柳粒