招聘中
$23,000-$27,000
月薪 (面议)
$17,000-$21,000
月薪
更多好工 (5)
餐厅: Harlan's
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
朋友👱🏻‍♀️话想食高质素西餐🍽️,又话要坐得舒服,咁我即刻谂一谂,用咗大约5秒时间,谂到呢间,就决定带朋友👱🏻‍♀️上去开餐🤣依家有 Harlan’s 冬日精选晚餐,有每位 $888 四道菜晚餐 (前菜选2,主菜选1及甜品),咁我哋一人叫咗一个 $888😋,咁即系我哋有4个前菜2个主菜2份甜品🤣前菜「法国水晶蓝虾,鳕鱼皮及鱼子酱」:鳕鱼皮做到脆卜卜,上边放水晶蓝虾同埋鱼子酱,几特别,几好味😋前菜「松叶蟹海胆蒸蛋配鱼子片」:做法似一个 custard 分开几层,加咗海胆、松叶蟹 等,上边有一片脆卜卜用 Parmigiano Reggiano 做嘅脆片,在上边又放咗啲海胆同埋鱼子,食嘅时候将脆片扑碎然后捞埋晒一齐食,味道层次丰富😋前菜「美国封门牛柳他他,红菜头清汤」:consommé 同封门牛柳他他分开上,consommé 颜色较深因为厨师落咗煎过嘅洋葱落去煲,封门牛柳他他同红菜头啫喱喺个碟里边,店长哥哥将 consommé 倒入个碟里边,咁就饮得🤩;封门牛柳细细粒好牛味,红菜头洋葱清汤亦都有浓郁牛味👍前菜「鹅肝,香茅姜果酱及黑朱古力多士」:鹅肝一般都系煎嘅,呢度菜鹅肝系蒸嘅,比较特别,口感好

前菜「鹅肝,香茅姜果酱及黑朱古力多士」:鹅肝一般都系煎嘅,呢度菜鹅肝系蒸嘅,比较特别,口感好滑😋;旁边仲放咗一件脆脆脆哋嘅黑朱古力多士,微甜,配鹅肝食,又系几特别👍

主菜「𩽾𩾌鱼面颊,及香煎𩽾𩾌鱼肝」:一直都好钟意食𩽾𩾌鱼肝,呢度竟然做到脆脆哋,几好玩🤣;𩽾𩾌鱼面颊 就鲜甜啖啖肉👍

主菜「澳洲M8牛肉,生蚝叶,蓝芝士酱汁」:澳洲M8牛肉肉质软熟浓郁牛味,蓝芝士酱汁有subtle 嘅 blue cheese 香味,又滑又好容易入口😋

甜品之前有青柠味道嘅 Sorbet,好清新😁

甜品「苹果批+肉松棉花糖」:苹果批甜甜哋,肉松竟然系用 Prosciutto 焗脆咗再敲碎成小粒,咁甜甜哋嘅苹果批配咸咸哋脆脆哋嘅 Prosciutto,食落几得意🤣

$56「热咖啡」:浓郁够滑好饮😋

朋友👱🏻‍♀️非常满意呢度嘅食物同埋环境,我哋过咗一个开心愉快嘅晚上🤩