2019-05-16 333 浏览
是日lunch time在尖沙咀隨便找一間裝修望落去環境舒服的日式料理餐廳, 點知完全中伏基本上, 我11:45am已經一早到達餐廳, 門口的人士仲要扮睇我唔到, 間餐廳坐到2:00pm 所有靠窗邊四人枱都冇人坐居然點都唔肯讓比其他食客坐, 都唔緊要啦, 最諷刺嘅係居然零零些些有一張二人枱遲過我10分鐘入座居然可以被安排四人枱囉??! 不是10分鐘前你們的經理才對我說二人只可安排二人枱嗎??假若食物質素好的我也不會計較, 可惜並不如是, 沙律菜一般, 蟹肉蒸蛋一陣魚腥味主菜: 呢份索價近$300既刺身定食真係食多啖都唔ok, 係友人叫的, 平時愛吃海膽的我, 食咗一啖已經知咩事, 究竟是我們要求高還是食物質素真的如此low?? 別當顧客吃不出吧??主菜2: 銀雪魚定食, 望落去似正正常常, 點知食落凍嘅順帶一提, 吞拿魚蔥小卷, 以為呢啲實唔會有錯啦, 點知都可以出事完全唔明白點解要加入七味粉, 如果吞拿魚係新鮮的話需要多此一舉用其他調味料蓋過其味道??! 自問不懂欣賞真心, $700 兩人埋單lunch 这个價位大可選擇在其他五星酒店的日式料理了, (平時去開知道的), 與同行友人一

主菜2: 銀雪魚定食, 望落去似正正常常, 點知食落凍嘅

真心, $700 兩人埋單lunch 这个價位大可選擇在其他五星酒店的日式料理了, (平時去開知道的), 與同行友人一同感到俾佢新裝修外表呃左, 與其花費裝修餐廳, 倒不如為顧客提供更好的食材吧?!

食物質素:

餐廳環境:

服務態度:

(五分為最高, 一分為最低)

2019-05-14