2016-05-26 625 浏览
🍴晚饭完,行过见到呢间糖水甜品店坐满人,就8挂行去望下,望望下又热热地所以决定食返个甜品先返归😂 #根本就系为食啰 🍰。。👄绿茶pancake雪糕 $38 。👉开头睇个名以为系普通pancake上面放个雪糕球甘,所以一送上枱我仲以为佢地嚟错😅 原来系千层pancake个friend! 每层中间唔系cream, 而系雪糕😋🍦最中间𠮶part就有红豆蓉做涵~。。佢当然无lady M𠮶d甘薄甘高质(!?)啦,但每块pancake都唔算厚,都feel到佢用心去整既❤。。因为中间每层系有雪糕,所以都要快d食,尤其是喺坐outdoor. 每啖都冻冻地甘都几正,味道都唔会太甜,可能就因为整体比较淡口,所以中间加层较甜既红豆蓉。但就唔好期望pancake有浓厚既绿茶味啦,呢个价钱算ok啦~
绿茶pancake雪糕

👄绿茶pancake雪糕 $38 。

2016-05-06
等候时间
5 分钟 (堂食)
$38 (宵夜)
绿茶pancake雪糕