2020-09-21 4425 浏览
小妹好耐冇饭聚啦!在家抗疫几个月,闷到就嚟发癫呀!今日终于出关啦。一于出去食好西,谂黎谂去都系观塘Give me5 最抵食呢间Give me 5虽然要行得比较远少少,唔近地铁站但要食好西当然要付岀今次已经系小妹多次帮衬。店内座位非常宽躺,环境有格调又有布置,有台波又有飞镖,仲播放流行音乐,非常relax。🎯🎱环境气氛都很好,一家大细,情侣,闺蜜,大伙儿都好适合!晚饭聚餐的好选择。我选择了最爱的牛扒,朋友选择咗斧头扒为主菜。牛扒煎得刚刚好,虽然没有入口即溶,但肉质口感刚好,脂肪均匀,比得上酒店的水准,配上蘑菇汁有另一番风味。配菜有蕃茄跟薯仔烤焗而成,这样的价钱已值回票价。斧头扒对比我想像中还要大件,斧头圆型的部份即是肉眼,是小妹最爱,肉质口感尚算松软,脂肪刚好,牛味浓郁!若肉质再松软多点就更完美咁贴地的价钱有这水准,还有什么要求呢赞!Give me 5另一特色就系任食烧烤海鲜,疏菜和肉。可能平日人不是太多,烧烤姐姐俾咗大量新鲜海鲜给我,有鲍鱼、圣子、带子、生蚝、青口、蚌和蚬。 仲有和牛、牛脷、鸡翼、菠萝等等...仲有未计冷盘海鲜,有蟹、虾、翡翠螺、青口等等……净系以上海鲜,都已经吃饱饱了
小妹好耐冇饭聚啦!在家抗疫几个月,闷到就嚟发癫呀

我选择了最爱的牛扒,朋友选择咗斧头扒为主菜。

若肉质再松软多点就更完美

咁贴地的价钱有这水准,还有什么要求呢

Give me 5另一特色就系任食烧烤海鲜,疏菜和肉。
可能平日人不是太多,烧烤姐姐俾咗大量新鲜海鲜给我,有鲍鱼、圣子、带子、生蚝、青口、蚌和蚬。 仲有和牛、牛脷、鸡翼、菠萝等等...仲有未计冷盘海鲜,有蟹、虾、翡翠螺、青口等等……净系以上海鲜,都已经吃饱饱了,不计主菜只是海鲜烧烤放题已经简直系值回票价。🐚🦪🦀🦐

还有沙律吧,小食任食,下次来真的要早上开始空着肚来拼过一番

最后当然唔少得我最爱的movipack 任食,
朱古力系冇得所输。其他仲有榴梿、焦糖、海盐雪糕,都系非一般口味的雪糕
。可惜我怕肥,未能够全部食晒。
下次有人陪我食,我一定屈佢每杯请我食一啖。哈哈!

值得一赞嘅系,餐厅内嘅侍应个个都很有礼貌,时时帮你换碟,仲会帮你拎嘢食埋枱,一出新的烧烤食品,又会问我要唔要。认真细心!

小妹今日真系好满足!希望疫情快啲结束,解除限聚令,约多啲朋友仔黎食饭咁就Perfect啦!

• 美国斧头猪扒配玉米糕伴苹果蓉黑醋酱
  • 澳洲肉眼扒