2019-09-11 900 浏览
收到🎁香港制造「皇玥饼艺」#流心奶皇月饼🥮 听闻系呢个月饼 #今年攞哂奖 🏆而 叶师傅就系 #正宗奶黄月饼始创人及前半岛大师 🥮 讲真近呢几年话好食既暂觉得 #美心 见得下人,个价钱都抵,但个流心好真心讲系「油」比较多,仲未有1款系食到1x年前半岛既水准😓小学同学话温暂提示✨ #皇玥 呢款流心月饼🥮❌不可以叮❌✅可用煎pan加热✅ 最佳食法,预热焗炉150°C,加热5分钟就最好👍🏽👍🏽✅仲系来自法国牛油(好似小公主对花生敏感可以食)咁Vienn就试下未加热🍳系点✨嘴仔👄比较细既麻烦咬多1、2啖😏😏✨入口好软滑,而且好香奶味✨咸蛋黄okay,但重口味既会略嫌未够香✨唔会太甜,1次依咗2个🤣🤣✨中间奶黄再加流心较果,入口即融Overall真系觉得唔错哟,有惊喜,不过好似已Sold out,而且有防伪QR code ,咁就唔惊买咁假价🤩🤪大家不妨一试💕有朋友问Vienn食咗几多月饼,食咗几十个😎😎#TR90达人 #怎吃也不胖 #肥dodo食记
收到🎁香港制造「皇玥饼艺」#流心奶皇月饼🥮

小学同学话温暂提示✨ #皇玥 呢款流心月饼🥮
❌不可以叮❌
✅可用煎pan加热
✅ 最佳食法,预热焗炉150°C,加热5分钟就最好👍🏽👍🏽
✅仲系来自法国牛油(好似小公主对花生敏感可以食)

咁Vienn就试下未加热🍳系点
✨嘴仔👄比较细既麻烦咬多1、2啖😏😏
✨入口好软滑,而且好香奶味
✨咸蛋黄okay,但重口味既会略嫌未够香
✨唔会太甜,1次依咗2个🤣🤣
✨中间奶黄再加流心较果,入口即融

#TR90达人 #怎吃也不胖 #肥dodo食记