The Market

2022-07-17 18586 浏览
The market既buffet出咗名难book我哋今次一行八人 早咗一个月book 终于都可以试吓喇🤩好多谢佢哋嘅安排 俾咗间房我哋食呢一餐开心又惊喜佢哋呢度嘅羊架外脆内软 而且仲有肉汁 也不会太膻 正 海南鸡饭 鸡肉嫩滑 但系估唔到个油饭仲正 饭粒烟韧有口感 粒粒饭都有油香 正佢哋嘅signature dish 之一 片皮鸭鸭皮油脂平均鸭肉香浓 夹埋饼皮一齐食滋味十足椰子雪耳炖鸡汤 一打开个盖椰子味扑鼻而来一入口非常甘甜醇厚 饮完喉咙系有一种舒服嘅感觉冇谂过buffet的炖汤如此高质连饮两盅先掂🤩到冷盘 有龙虾仔 蚬 虾 蟹脚 青口刺身 就甜虾 三文鱼 章鱼 鲭鱼等等冷盘都不错 未算突出 个人最钟意系冻虾 爽甜弹牙冬阴功虾汤 每一啖都系虾嘅鲜味同埋冬阴功嘅浓厚辛辣仲有好多热盘 我都未试晒 因为,,,梗系要留返个肚嚟食榴梿乜乜乜🥹有炸榴梿 榴梿挞 榴梿奶冻 榴梿斑斓卷蛋等等🤩🫶我最钟意系榴梿奶冻 淡淡榴梿肉 香浓得来又有面层的奶冻 令到成件事更加Creamy仲有梗系唔少得自家制榴梿雪糕 透心凉得来每一口都充满幸福就算食到点样饱 都一定要启动甜品胃食Godiva黑朱古力雪糕 入口不
The market既buffet出咗名难book

椰子雪耳炖鸡汤 一打开个盖椰子味扑鼻而来
连饮两盅先掂🤩

到冷盘 有龙虾仔 蚬 虾 蟹脚 青口

冬阴功虾汤 每一啖都系虾嘅鲜味同埋冬阴功嘅浓厚辛辣

仲有好多热盘 我都未试晒 因为,,,

梗系要留返个肚嚟食榴梿乜乜乜🥹

仲有梗系唔少得自家制榴梿雪糕 透心凉得来
每一口都充满幸福

就算食到点样饱 都一定要启动甜品胃食
Godiva黑朱古力雪糕 入口不会好甜 可可香十足香浓 食完先系圆满结束❤️

今次不得不提系酒店的staff服务都很好很nice,令人会因为佢哋既服务而想再来