2021-03-15 3532 浏览
我成日出街食饭最近先发现OpenRice原来有好多function我冇好好利用,最近又学识咗新嘅search功能,帮猫奴朋友揾到 URBAN Cafe。佢就钟意好多猫猫好得意,我钟意食西餐,我哋两个都啱口味,门口先上鞋套,量体温消毒双手,做足防疫措施,感觉够晒安心啦!小店有限时 90分钟,所以我都尽快落单。Cafe 场面非常热闹,识嘅挂住食玩嘅挂住玩,套餐价钱优惠,包自由选择 $38以下的饮品,又可以追加甜品。URBAN Cafe 精选特调咖啡清新又带甘香,味道好,超浓咖啡味,无失望!滋味小食拼盘额外追加 $48 ,小食拼盘分量好大,鸡翼、法兰克福肠、唐扬鸡块、薯角;最啱就系 主食 之前倾偈嘅时候食,酥脆可口,美味又不油腻,可能食物太过香喷喷啦!吸引到猫猫围住我哋,好温馨呀!餐汤、沙律是日餐汤质感顺滑,口味适中。沙律清新爽脆,加入醋汁,甜甜酸酸更为开胃。Spaghetti 日式青蟹籽大蚬大葱忌廉扁意粉大蚬鲜美肉厚,最紧要无沙,加上特色青蟹籽同大葱做点缀,卖相真系抢眼。这里的扁意粉弹牙十足,吸收了忌廉的精华,而忌廉味突出,口感柔滑香口。Main西班牙黑毛猪肋骨 配薯菜西班牙黑毛猪肋骨厚身

URBAN Cafe 精选特调咖啡
清新又带甘香,味道好,超浓咖啡味,无失望!

滋味小食拼盘

餐汤、沙律

Spaghetti
日式青蟹籽大蚬大葱忌廉扁意粉

Main
西班牙黑毛猪肋骨 配薯菜
西班牙黑毛猪肋骨厚身口感,足料肉质加上烧烤酱汁,味道浓郁,轻轻一咬便有骨肉分离的效果,入口松软,浓郁的香味充满整个口腔,还有意式薯菜真是滋味无穷。

甜品
雪山心太软
到最后又点少得甜品呢!追加了雪山心太软,浓厚的朱古力香味,一切开如火山熔岩般流出来,配埋雪糕就系冰火配搭,口感完美有惊喜。

• 雪山心太软
  • 西班牙黑毛猪肋骨