终于嚟试传说中嘅仙后餐厅🧚🏻入边比想像中细 不过门面到装潢都算有种华丽嘅感觉 贯彻佢嘅名😂餐厅气氛几好 可惜当日星期五晚竟然冇live music表演 呢个有少少唔值同失望🥲野食嘅份量系较细份(但女仔系会够嘅😆)本来惊呢啲系食气氛 嘢食会系细份得黎麻麻 但系我觉得整体质素ok wor!-✏️ Set Dinner ($628/person)-// Starter //🌱红菜头他他配烟鳗鱼 柚子胡椒忌廉🌱第1次食他他系用红菜头做 红菜头带天然鲜甜 烟鳗鱼肉质好软腍之余 调味好到位 带点火炙香气~成个前菜食落好清新😚另外想讲佢个汤系超级无敌浓郁嘅忌廉汤 系我近期饮过最好味嘅餐汤🤭〰️// Main Course //🐮香煎牛柳配薯条及青胡椒忌廉汁🐮牛柳份量唔算多 我哋嗌咗medium rare 内里肉质都呈粉嫩色 可惜近周边嘅地方会有啲韧 入面啲嘅就会比较软稔 不过牛味几浓郁🐮-🥔香煎北海道带子配马铃薯团 腌渍柠檬及香草酱汁🥔呢份主菜份量就会较少 带子几新鲜 食落系会撕开带子肉 简单调味已经可以带出佢嘅鲜味🙃不过面头马铃薯团我就好麻麻 食落似一嚿冇咩味面粉😖我宁愿多两粒带子但系唔要个薯团🤣柠檬
✏️ Set Dinner ($628/person)
// Starter //
🌱红菜头他他配烟鳗鱼 柚子胡椒忌廉🌱

〰️
// Main Course //
🐮香煎牛柳配薯条及青胡椒忌廉汁🐮

🥔香煎北海道带子配马铃薯团 腌渍柠檬及香草酱汁🥔

呢份主菜份量就会较少 带子几新鲜 食落系会撕开带子肉 简单调味已经可以带出佢嘅鲜味🙃不过面头马铃薯团我就好麻麻 食落似一嚿冇咩味面粉😖我宁愿多两粒带子但系唔要个薯团🤣柠檬香草汁同带子几夹 几清爽
// Dessert //
🍨焗无花果配香草牛油 云呢拿雪糕🍨

外表好平实朴素 味道系新新路线嘅甜品 甜度系应该所有人都好ok😆

第1次食焗咗嘅无花果 面头搽咗啲香草牛油突显香气 挑选嘅无花果亦几甜☺️云哩拿雪糕质感好滑 睇相都应该觉🤣直情系有种mousse嘅感觉 唔错唔错😌
🍬法式蛋白霜粉红果仁糖及忌廉🍬

净系睇配搭都知道甜度佢嘅甜度会较高 但系我觉得佢又做到唔会甜腻😌而且果仁糖香气几浓郁 食落会有令人一口接一口嘅感觉😛

中间蛋白霜其实食落有啲似布丁 滑浖浖嘅 配埋果仁碎同莓干 口感更丰富 个人几喜欢 觉得有惊喜☺️
用餐时段