2023-12-28 16 浏览
热辣辣嘅正宗叻沙,真系温暖我嘅心灵同胃口啊🍜!汤头香浓得嚟唔会过于辣口,椰香扑鼻,咁浓咁滑嘅感觉,简直系惹味到不得了。啲粉面别有一番风味,同传统油米粉有少少不同,质地柔滑,十足爽口👍。虽然话,啲粉吸味能力一般,但佢哋本身嘅幼滑质感都足够满足。料真系大方,有半只滑溜溜嘅鸡蛋、出汁嘅油豆腐、新鲜满足嘅鱼片,再配上那厚味嘅青口同晶莹剔透嘅虾。讲真,每样嘢都好夹,互相嘅味道唔会抢戏,反而系齐齐提升整体口感,真系砌得好汇。汤底中嘅熟狮蚶,你要还真系可以试吓个鲜味,但记得呢个独特口味唔系人人都接受得到,我就顶唔顺啲腥味,但总体嚟讲,仲是劲正😌!虽然份量唔算太刚好,但味道好够晒分量,令人食落好有满足感。下次大概都会拣呢间略带椰香嘅小天地,再黎个暖笠笠嘅午饭。讲真,成间厅堂嘅味道,都系好值得推介。