2016-02-02
繁華鬧市中的質素cafe星期六約左男朋友朋友推薦既一間cafe共進晚餐,朋友話呢到既甜品好食而且晚飯都唔錯所以心旭旭黎試下 餐廳既環境唔錯,白色既主題走甜甜溫馨既路線,地位幾大適合情侶黎溫馨小聚一下我地就見到餐牌上有原個菠蘿同西瓜點,餐廳既招牌係菠蘿但最後尾我愛人呢都係比西瓜吸引左,西瓜係原個上既飲落都幾新鮮,我就叫左杯草莓鳳梨蜂蜜乳酪,呢個係好清香好fresh既草莓鳳梨加入蜂蜜乳酪,入口甜甜地好滑,中意士多啤梨既女生一定要點,我就相當中意 前菜我地就間左脆香雞翼香辣檸檬汁,上台既時候熱辣辣出曬煙,隻隻都到脆卜卜,咬再去脆得黎又唔油,加埋d香檸酸辣沙律,食起黎又幾合,出面都好少有呢隻醬夠曬特別,唔錯既前菜 主菜我地就點左個梳扶芝士海鮮意大利焗飯,一上台非常壯觀,意大利飯上面既梳扶利焗到脹卜卜金黃色,一篤開就飄出下面意大利飯既香味,意大利飯用左香草、磨菇,大蝦,帶子,每粒飯外面都包住濃濃既芝士同香草醬汁好味,而且一個份量足夠曬兩個人食 甜品我地就楊枝甘露奶凍幕絲同法式梳扶利蛋蛋士,楊枝甘露奶凍幕絲淡淡既芒果香唔會太甜中意唔係太甜,法式梳扶利蛋蛋士我覺得係一餐結尾
甜品我地就楊枝甘露奶凍幕絲同法式梳扶利蛋蛋士,楊枝甘露奶凍幕絲淡淡既芒果香唔會太甜中意唔係太甜,法式梳扶利蛋蛋士我覺得係一餐結尾最好不過既甜品,法式梳扶利蛋多士每一件都是新鮮煎起每一件都煎都金黃色一陣陣淡淡既牛油香味,一咬落去滑到好似燉蛋咁,再配埋香甜既蕉糖醬間直係最完美既配搭,食完再筆小小拖肥醬雪糕中意食甜品既女生呢個一定係必叫之選!