2024-05-10 112 浏览
可以一边远眺维港海景,一边品尝铁板烧,仲可以欣赏厨师厨艺,开心!选择左特选二人铁板烧套餐,‼️而家仲做紧电话预订有9️⃣折优惠‼️前菜有野菜沙律同南瓜蟹肉蓉,后者仲有浓郁洋葱味。汤品三选一,我拣左松露蘑菇汤,好香好滑!松露味好够但唔会太抢,平衡得唔错。✨鳕场蟹先品尝原味,味道鲜甜,肉质实净;另一食法系系蟹肉上涂上蟹膏,当中仲加入牛油,令整件事更香口,好邪恶😆✨甘鲷鱼配忌廉猪骨汁以油浸泡鱼表皮位置,令薄薄一层鱼鳞炸至竖起,非常脆身,鱼肉则非常嫩滑。配上忌廉猪骨汁,好creamy。✨鹅肝汉堡 以荷叶包包住鹅肝。鹅肝非常甘香,加上黑醋减轻油腻感。荷叶包底煎先至金黄香脆,整体味道不错。✨日本A4伊滕和牛厚烧/肉眼薄烧配梅渍蕃茄脂肪细腻均匀,口烧牛咬落满满肉汁,几乎入口即溶;肉眼薄烧一样香口,里面包住牛蒡,几特别。可以选择蘸上芥末,旁边嘅梅积蕃茄可减低油腻感。✨樱花虾高菜渍炒饭樱花虾及高菜令整体颜色鲜艳。以沙律酱取代油去炒饭,饭粒香口分明之余亦减少整体油腻感。上面仲加上一只完美太阳蛋☺️最后再有炒野菜同甜品。甜品我拣咗自家制奶冻好香滑,而且唔会太甜,喜欢!仲有焦糖脆多士,劲邪恶☺️

前菜有野菜沙律同南瓜蟹肉蓉,后者仲有浓郁洋葱味。

✨鳕场蟹

✨甘鲷鱼配忌廉猪骨汁