2019-05-27 204 浏览
今日去开铜锣湾购物去到时代广场附近想食下上海野,就去咗呢间利舞台广场比较出名嘅乐天皇朝食嘢了。一打开餐牌就有唔同类型嘅饺子同汤底拣,一于样样都叫啲先。李白醉鸡首先叫咗个醉鸡食下当是前菜。估唔到唔错㖞,醉鸡非常之入味,啖啖肉,很不错的。八式皇朝小笼包到左佢哋嘅招牌菜八式皇朝小笼包了。由于佢哋嘅小笼包实在太好食啦,所以两个人叫咗两大笼。佢是俾人一次过吃足八种味道的小笼包的,由淡味吃到浓味,很不错的。酸辣汤拉面酸辣汤底非常之足料,有一大碗的。汤底又唔太酸,热辣辣好味道。拉面方面,面贸好好唔太软亦都不太硬,正!剁椒小黄鱼非常之有特色嘅一道菜,小黄鱼十分之鲜味,加上有少量辣嘅豆腐配搭,配合得非常之好的。豆沙锅饼最后还叫了一样好味道既豆沙锅饼!等我下次再嚟铜锣湾嘅时候食埋佢其他嘢先!

一打开餐牌就有唔同类型嘅饺子同汤底拣,一于样样都叫啲先。

2019-05-15
用餐时段