2024-04-03 46 浏览
曾经系附近街坊,细个经过好多次都无钱食,听闻结业,见网上好多食客都话好食得黎系一家人经营好nice,于是就趁平日食最后一次。网上好多人话个三文鱼鱼头奶汤好味。一于望下menu有麦好食。好多日式餐厅既和食呢度都有,但大部分我平时食过都估到系麦味,成本menu最想试就系日式海鲜酸辣汤,第一次见嘛,于是就叫呢个,个姨姨见我叫就话,好大份一个人好多,但我的确无其他野想试,反正都饿,即管照叫。黎到系一窝甘上,入面系一只虾 五六片一蚊硬甘大既肉片,红萝卜丝同d十令块切开既椰菜,味道系七味粉加醋加盐落水煮出黎。真系好无奈,$78比甘既野人,我求其去一间家庭式铺头,都五会$78比一只虾,五六片硬币大既肉我,见我一个人,求其比一只虾?如果其他人叫,几个人,系咪照比一只虾?定跟人头比虾?定反正执,索性有甘少料得甘少?个汤又系水加上面个少少料同调味料甘煮,收$78,成本可能$8,十分钟加水煮完既清汤。赚到甘。有客问点解执,好似听到话业主五租。有个姐姐好有礼貌大大声甘同客讲日文多谢,但我觉得好假,偷工减料到甘,然后笑笑口多谢晒。 我都费事嘈,嘈完比过一碗我都五食啦。结论,难怪要执。