2020-05-07 153 浏览
疫情好轉,同時難得T小姐冇咁忙,我地就約好去去食日式料理😂 每次經過初見係都見到都排哂隊好多人,每次睇完menu都因為太多人就放棄話下次先食😂 但今日放假,可以早啲去排隊等位,終於食到喇!初見香草吉列牛飯 半熟蛋真係好鍾意好鍾意好鍾意食吉列牛,有師傅炸好既外層吉列,之後再自己係石板到燒,可以自己控制火候,每件都熱辣辣襯熱食,真係好正!呢度既整法好到特別呀,加左香草落個吉列度,之前係其他地方食既吉列牛都無加香草,今日先發現原來加左香草真係更加惹味架!呢個配搭絕對值得下次再過黎排隊食😝個半熟蛋都非常好味,食得岀師傅既用心!安格斯牛肉鍋味噌湯底 烏冬 朋友食左安格斯牛肉鍋,係味噌湯底,我偷飲左幾啖,覺得有啲古怪,點解個湯底特別好飲既呢?食到最後既時候先發現,原來湯底加左白蘿蔔呀,大家都知白蘿蔔同牛肉好夾架喇,所以呢個湯底真係好好飲!配埋超有肉味既安格斯牛肉真係無得彈呀!咁既價錢,咁既份量,性價比極高,值得一試!+$35 有得配魚生同湯加35蚊就可以頂下我既魚生癮喇!魚生好新鮮,我已經諗定下次去要試壽司拼盤😝 仲有是日既湯,特濃南瓜湯,$35 有多兩樣野食,好抵

初見香草吉列牛
飯 半熟蛋

個半熟蛋都非常好味,食得岀師傅既用心!

安格斯牛肉鍋
味噌湯底 烏冬