2018-10-26
又到一家人出去覓食嘅時候喇😊今日打算拜訪一下聞名已久嘅養心殿係近排興極一時嘅火鍋店呢非常有feel 好似去咗延禧攻略咁啱晒近排煲劇翻睇又翻睇嘅爹哋媽咪😂黑色華麗嘅中國宮殿侍應好有禮貌😊😊😊見到有宣傳,喺Facebook一個like就可以有特飲品一杯,細佬都揀咗鹹檸七,原隻整個鹹檸放入去,要俾啲心機篤🙈叫咗酸菜白肉鍋,因為細佬唔鍾意中藥味,所以就冇叫啲有中藥成分嘅,唯有下次同朋友一齊試啦🙈酸酸地幾醒神開胃裏面仲有QQ粉!隨鍋附送嘅極品豬王花腩同埋酸菜👍🏻招牌滷味拼盤包括牛肚,牛展,大腸👍🏻非常入味,親啲嘢未熟嘅時候可以食住先我的最愛😍😍😍😍😍極上雪花肥牛一個筒筒有兩塊😍超級滑,入口即溶😍😍😍😍另外叫咗個什錦蔬菜盤,中和一下😆最特別係呢個‘粟米仔‘不過佢唔係粟米,佢係竹筍嘅芯好新鮮呢😳😳手工丸類拼盤,我淨係鍾意食手工丸🙈墨魚丸、芝士牛肉丸❤️、梅菜豬肉丸、蝦丸、黑松露蝦丸❤️❤️❤️、 鵝肝墨魚丸❤️最鍾意食黑松露嘅味道仲有餃子拼盤韭菜餃、麻辣牛肉餃、極品水餃、鮮蝦雲吞、水蓮餃最後超級有驚喜呀😭女士至愛嘅芋圓😭😭😭仲有芋頭添👍🏻👍🏻👍🏻
今日打算拜訪一下聞名已久嘅養心殿
係近排興極一時嘅火鍋店呢
非常有feel 好似去咗延禧攻略咁
啱晒近排煲劇翻睇又翻睇嘅爹哋媽咪😂
黑色華麗嘅中國宮殿
侍應好有禮貌😊😊😊
裏面仲有QQ粉!
隨鍋附送嘅極品豬王花腩同埋酸菜👍🏻
招牌滷味拼盤包括牛肚,牛展,大腸👍🏻
非常入味,親啲嘢未熟嘅時候可以食住先
我的最愛😍😍😍😍😍極上雪花肥牛
一個筒筒有兩塊😍
超級滑,入口即溶😍😍😍😍
另外叫咗個什錦蔬菜盤,中和一下😆
最特別係呢個‘粟米仔‘
不過佢唔係粟米,佢係竹筍嘅芯
好新鮮呢😳😳
手工丸類拼盤,我淨係鍾意食手工丸🙈
最鍾意食黑松露嘅味道
仲有餃子拼盤
韭菜餃、麻辣牛肉餃、極品水餃、鮮蝦雲吞、水蓮餃
最後超級有驚喜呀😭
女士至愛嘅芋圓😭😭😭