因為態度真係不敢恭維。下午5點幾係呢度叫左杯檸檬蜂蜜蘆薈,同店員講走冰半蜜。出品好快,唔洗5min已經有。佢個收銀女店員應該好忙,一放低杯野叫完號個客都未離開就繼續玩手機。但我見到杯野飲有疑似冰既物體,就同店員講我係要走冰。個位收銀年輕女店員第一時間搶翻杯野,望左一眼個label,然後話:呢杯野冇得走冰㗎wo,如果你講走冰我一定會同你講冇得走冰,我冇同你講即係你冇叫走冰。首先,我當時攞佢宣傳單張上面睇係冇寫呢杯野飲冇得走冰。第二,點解你冇同我講走冰唔係因為你聽錯落錯單,而係我冇叫走冰呢?我非常肯定我有講走冰,因為我當日問過第二間茶飲舖,佢d飲品冇得走冰,我先轉去試下呢間。第三,佢一句唔好意思/抱歉都未就將過錯推曬落個客度。有冇搞錯!佢講完呢句之後就淨係企係度望住我,完全冇諗過要解決呢件事/道歉。杯野最後我一啖都冇飲,比左男朋友佢話酸到飲唔到,飲左一啖就成杯掉左。既然咁多留言話呢間舖員工態度有問題,佢地公司係有冇打算要解決呢?良心店都no nexttime喇sorry!

2021-08-30
5 分钟 (外卖自取)