2016-08-19
喺邊區返工,一放工就速逃該區,似乎已成習慣!所以喺觀塘區返工一段時間都未嚟過呢間餐廳!今晚男朋友嚟接放工,而我又唔能夠準時收工嘅情況下就選擇同區搵食!呢間餐廳都有聽聞過唔錯,未夠七點行過見到冇乜人就問下冇訂枱有冇位!星期四晚果然會好啲!一坐底侍應就推介今晚海鮮係吞拿魚,grilled! 但男朋友唔食熟吞拿魚,所以冇叫!之後再話happy hour 直至八點!我哋叫咗個小食拼盆,半熟蛋煎雞胸沙律,蕃茄肉醬蜆殼粉,兩杯Shiraz 紅酒!先來的是兩杯紅酒!第一啖入口單寧味好重,要透氣先可以飲!差不多半個鐘後飲就好啲,但都係麻麻地之後到沙律,雞胸肉出奇出色地嫩滑沙律菜略嫌少咗啲!半熟蛋生熟程度都幾好小食拼盆,有一小個切開嘅焗薯、3小件墨西哥餡餅、3隻水牛城雞翼!焗薯,好似未焗透咁!唔知係因為個冷氣太大太強太大風定因為佢真係未焗透呢⋯⋯墨西哥餡餅,雖然入面係洋蔥紅黃椒,我唔鍾意食都食咗一件!因為襯熱食仲有啲拉芝!加埋青豆醬同少許辣嘅蕃茄醬幾好味水牛城雞翼,越食越辣男朋友就話好好味蕃茄肉醬蜆殼粉,初來時以為係蒜蓉喺面,嚇死我男朋友!因為我唔食即係要佢一人食晒好彩原來係芝士!蜆殼粉,係我鍾意嘅硬度