2020-01-11 135 浏览
同朋友食下午茶,咸甜都想食,于是就黎左2DP食小食加甜品。叫左个大既蕃薯条,见佢冇乜特别所以冇影,不过都真系几大份。鸡锤系用腐皮做,同喺其他地方食既素鸡锤似系同一个地方攞货。外面炸得香脆入面又保持湿润,唔会炸到干哂,少少地一人两只都唔错。个刨冰本身系用牛奶整,但我地两个都唔饮奶,所以就请店员改左做豆奶。店员细心提醒个味会唔同左,不过我觉得都几好味。豆奶冇牛奶咁膻,又唔会滞住喺个胃咁。个蜜瓜好甜好新鲜,真系比成个蜜瓜你食,所以$98一个都唔算贵。另外仲叫左两边野饮,不过唔算特别,觉得有少少淡,值得一赞既系佢地改左用堂饮杯(以前黎过系用即弃胶杯),仲唔洗出声就自动走饮管,环保左好多。本身只系谂住食下午茶,点知最后食到劲饱,早知唔叫个蕃薯条啦!

脆香素鸡锤

蜜瓜豆乳刨冰