2019-09-12 87 浏览
上星期黎左尖沙咀食呢间素食餐厅,之前都无试过,所以感觉都几新鲜咖~作为楼上舖黎讲,成间餐厅都几大间,而且装修好光亮,自己几中意呢d风格,因为系d太暗嘅地方食野有时会食到好眼训。呢到嘅中文嘅menu翻译得有少少奇怪,所以我地都系请左职员推介呢到嘅招牌菜比我地哈哈。其中最令我满意嘅系呢到嘅咖哩同薄饼。个咖哩卖相同口感一样,都非常浓郁。系我之前系其他地方之前食嘅唔同,好creamy,因为有d中东口味嘅咖哩系用唔同蔬果煮成,送薄饼可能会食到好「那西」,呢款偏向酱汁质地嘅咖哩就会食得舒服d。另外,呢d嘅特式香饭同蘑菇串烧都好高质!香饭用左好多唔同香料,食完咖哩呢d heavy野之后,食香饭就有少少解腻嘅感觉。总体黎讲,呢到都真系一间可以推介比朋友嘅餐厅,如果佢系食素嘅,就更加唔可以错过啦~

作为楼上舖黎讲,成间餐厅都几大间,而且装修好光亮,