2021-02-28 1319 浏览
红磡一带车仔面店唔少 有一两间都几出名不过估唔到俾我揾到间隐世车仔面店!话明隐世 位置比较偏僻 舖头细 入面堂食位唔多 所以其实宜家多数做外卖我都系谂住买外卖一开始入去冇人理我 咁我就自己起门口剔纸 心谂...服务好似唔太好 不过之后发现都唔系嘅 原来只系因为佢哋太多外卖order菜单就基本车仔面格式🥢拣面 拣汤底 拣𩠌佢写明最低消费系两𩠌面除咗面亦有便当饭- 肉燥饭同小食我要咗个两𩠌面 面要拉面 𩠌就试溏心蛋同手撕鸡 两个都有👍🏻 即系要试啦!汤就清汤另外仲送甜品🍮 可以起雪柜拣 每日款式唔同 亦视乎有冇俾人买晒今日有Tiramisu, Creme brulee, Oreo木糠布甸 同原味木糠布甸拣咗原味木糠布甸坐喺到等咗10分钟左右就有啦好快手 而且包装得好好 店员都好有礼貌👍🏻拎住返屋企完全冇泻 最好系汤同面分开放另外想讲 佢个袋好靓😍起街拎住行真系威过人连只蛋都冇反😂劲 份量好啱一个人食 面冇汤会以为好少 点知一加汤 散开咗即刻有2碗咁多卖相唔错 只溏心蛋发紧光清汤底的确几清 完全唔油 少少咸咸地咁 我钟意🐓鸡丝系起咗骨同皮 所以几淋 仲可以见到少少皮 证明新鲜材料 真系撕出嚟
红磡一带车仔面店唔少 有一两间都几出名
不过估唔到俾我揾到间隐世车仔面店!
我都系谂住买外卖

连只蛋都冇反😂劲
卖相唔错 只溏心蛋发紧光
手撕鸡

清汤底的确几清 完全唔油 少少咸咸地咁 我钟意
🐓鸡丝系起咗骨同皮 所以几淋 仲可以见到少少皮 证明新鲜材料 真系撕出嚟嘅
虽然未至于好滑 但系捞埋面唔错
🥚只溏心蛋先最好食😋蛋黄系桨状 所以唔会完全流晒出嚟 然后成只蛋超级入味 够咸味 拌面食好夹 果然系必试
溏心蛋

🍜至于拉面 一开始真系一旧野咁 不过落咗汤就整得散 佢唔似日式拉面
介乎上海面同拉面之间 唔算好烟韧 不过都唔系淋到易断 所以普通味道
可能宽条红薯粉会好食啲同特别啲
拉面

最后当然唔少得甜品 size细细 好得意
我都好耐冇食过木糠布甸
佢系几层cream同饼干碎夹杂埋
味道唔太甜 饼干碎已经成粉状
Cream就似泡泡口感 好轻身
都唔错 但系可能因为个人唔太钟意食cream 所以唔可以话好食
如果多啲饼干碎会啱我啲🙈下次可能试tiramisu
佢只胶羹都好得意😍
木糠布甸

味道几好 感觉几健康 (比起一般车仔面店) 食材新鲜
服务态度好 全部野好干净企利 外卖包装都精心设计 好有心嘅小店💛
CP值高 今日咁买都系$34咋 份量够食 又有甜品送 抵
外卖 +$2
希望多啲人揾到佢啦!
外卖自取
两𩠌面