2019-02-03 715 浏览
期待已久嘅饮品 唔洗睇menu 一去到即嗌个芝士火火哪 我绝对唔系芝士控 冇试过其他芝士奶盖xxx嘅嘢饮 系比个bright color吸引 兼且钟情红肉火龙果(果肉特别甜) 所以就gogogo!第一啖 WOW都几冲击 git tart tart 棉棉地 咸咸的 香香嘅芝士味 唔冻唔暖咁(有啲唔deh唔掉)好想快啲饮倒火火𠮶part 所以就倒钭得剧烈啲 始终芝士part都有啲厚度woo是冰冰的 好清凉啊妈咪 饮落有沙冰feel(幼细版本)失望位系冇火龙果嘅清甜 算几淡口 又几解喝㖞 不过层芝士其实都几heavy 饮饮吓都几"漏" lol可能系芝士层太浓有啲contrast所以盖过咗啲火龙果味:/ **如果追求劲爽 好液体好流质 goo loo goo loo咁 呢个未必系最好嘅选择 因为太冰冻 唔可以chur饮 可以考虑佢其他生果茶 一定满足倒你! (因为偷饮咗友人嘅西柚果茶 好fresh 另有一番风味!) 味道:7/10东喜茶HEERETEA芝士火火 $42
期待已久嘅饮品 唔洗睇menu 一去到即嗌个芝士火火

东喜茶