La Parrilla Steakhouse

2024-02-10 1677 浏览
同伴中意食牛扒,今次同佢试一间主打阿根廷牛扒的餐厅。环境有点似间木屋,好有风味。餐厅环境系好坐既,好适合情侣拍拖,也适合三五知己聊天说地。近窗的位置我觉得似露台的设计,座位和枱比较高身,望住窗外,都几chill.🔸Grilled Octupus salad我见主菜都有烧八爪鱼选项,但怕食唔哂,转叫八爪鱼沙律。八爪鱼Q弹有嚼头,下面的沙律菜、青瓜蕃茄洋葱等等都好鲜甜,蒜味酱汁都配得好好味,酸甜咸度适中。🔸Rib eye餐厅主打牛扒,当然要试下佢。上枱时牛扒在铁钣上吱吱作响,香味扑向我个鼻度,已经好吸引。Medium的牛扒颜色好靓,里面粉嫩的颜色,外皮 烤到好香,带点黑色但食落唔觉佢㶶左,有点脂肪但不油腻 。调味系少量的盐,反而附著六款酱汁才够精彩。经典的有芥茉酱;bbq酱配牛扒比较少见,味道带点酸甜,有点像吃梅子酱,几fresh。有三款则似香草酱加橄榄油,未试过咁既配搭但绝对系好食既! 而我地最喜欢的是白色的蒜味牛乳酪牛油。牛油本身已经好香,被牛扒沾上后起了化学作用,将味道加乘。🔸Slow cooked beef tongue呢个牛脷系慢煮既,不是煎香𠮶只,所以唔系食佢既香脆同油香,而系
同伴中意食牛扒,今次同佢试一间主打阿根廷牛扒的餐厅。

🔸Grilled Octupus salad

我见主菜都有烧八爪鱼选项,但怕食唔哂,转叫八爪鱼沙律。

🔸Rib eye

餐厅主打牛扒,当然要试下佢。

上枱时牛扒在铁钣上吱吱作响,香味扑向我个鼻度,已经好吸引。

🔸Slow cooked beef tongue

呢个牛脷系慢煮既,不是煎香𠮶只,所以唔系食佢既香脆同油香,而系软淋。入口好易咬开,份量出奇地多。

呢碟本身附有配菜如新薯和蘑菇等,都高质。

🔸Mashed potato

好食好食好食!重要嘅嘢要讲三次!

这个薯蓉系我食过既top 3。充满牛油香,加左大量黑松露酱增添香气,黑松露控会好中意。

🔸Churros

值得一赞既系,店员的服务系细心既,又不失令人舒服自在。我地已经谂住再黎食喇,for 庆祝节日都系好好的选择。我仲想试其他款式食物呢!

用餐时段
  • Ribeye