2020-08-14 1794 浏览
上面见到可以免运费,特登order 支持下$200 可以试哂四款cheese cake我remark 写左1-5pm 送货,最后系12 点已经打黎话已经到楼下。。好彩都赶得切拎到送货就系甘一盒比我,无额外袋或者冻袋个d 所以真系要确保有人收完货即刻摆雪柜呀一开盒,其实除左烤芝士叫大旧d 之外,其他都系偏细件, $50 一件系贵左d,但当加埋运费甘计都可接受跟埋依个伯爵茶酱,无话要加系边款蛋糕一齐食,所以我每旧都试下加,加完多一种层次,增加埋伯爵茶既香味,系唔错四件无名无性,都系食完靠自己估番系边只味,依款系榛子朱古力乌龙茶芝士榛子朱古力味好香浓,所以一食就知上面个层质地似mousse 多d, 下面就较硬身既cheese cake佢既双层芝士口味都系上面个层soft d, 下面硬身,有两种唔同既口感,其实几好,食到两种层次,又唔会太硬或太软身乌龙茶个味就比朱古力抢左少少,要单独食先食得出,芝士味就再遮盖左dd,即系成个食都系只会食到香浓榛子朱古力为主依个系铁观音芝士,上层类似铁观音mousse,下层系硬身普通cheese cake铁观音个味重过乌龙茶少少,再夹埋下层,反而两者平衡得几好,
上面见到可以免运费,特登order 支持下

$200 可以试哂四款cheese cake

好彩都赶得切拎到

送货就系甘一盒比我,无额外袋或者冻袋个d

所以真系要确保有人收完货即刻摆雪柜呀

芝士蛋糕盛盒

榛子朱古力乌龙茶芝士

榛子朱古力味好香浓,所以一食就知

铁观音芝士蛋糕

铁观音个味重过乌龙茶少少,再夹埋下层,反而两者平衡得几好,因为本身普通cheese 淡味少少,加埋上层少少浓就岩岩好

冧酒提子烤芝士

四款最唔睇好系依款,因为个人都贰麻地冧酒同提子,果然, 冧酒偏苦涩,提子硬身又干,再加埋系焗cheese cake, 真系得个干字, 同埋cheese 味都系唔太浓,所以成个变左苦苦地既cheese cake 甘。。

伯爵茶双层芝士

最后就系伯爵茶双层芝士, 上层系普通cheese, 下层系伯爵茶cheese(但质地介乎硬身cheese cake 同mousse 中间位)

伯爵茶味唔算浓,感觉同乌龙茶差唔多,系多左阵伯爵茶香味only, 整体感觉一般

$200 包运费其实都可以接受,但未去到encore 地步,但迟d 疫情过后,会想去实店帮衬支持,试下佢既招牌

2020-08-08
外卖送餐