Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

餐厅: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-10-19 3211 浏览
如果早几日先OpenRice 卜枱会发现呢间餐厅嘅七点 七点半会消失左碍于呢间餐厅嘅呢个时段实在太受欢迎所以今次全靠朋友早一星期卜枱( ´▽`)但去到𠮶阵 门口系冇人排队( ´▽`)七点钟入到去 其实吉枱都系非常之多( ´▽`)我𠮶阵谂大概系卜左枱但未到 但后来谂谂吓 应该系繁忙时间可以卜嘅quota 特别少简介一下 呢间舖喺韩国有50几间分店咁系咪即系都系过江龙?但香港代理应系就唔系韩国人啦( ´▽`)呢道冇一般韩国餐厅嘅习惯例如佢地枱上面冇 碟仔泡菜 同 水咁我确实系有啲意外嘅( ´▽`)先黎嘅系淑女炒年糕佢有得拣淑女同绅士 前者系芝士 后者系香草入面有年糕 紫菜粉丝卷 腐皮 菜菜唔系泡菜 系就咁加埋落个辣酱煮嘅菜食落少少辣 芝士味唔出 虽然睇落好细兜 但始终年糕都系饱嘅年糕个口感系几好嘅 唔会太淋或者太生第二样系黄金蒜香无骨鸡写话大约15旧 应该都真系差唔多食落唔觉热气 而且都够味但蒜味又唔系话真系好重 因为冇持久咁令个口好大阵味( ´▽`)鸡肉唔干 但又唔算juicy 口感都ok嘅白色𠮶兜系腌萝卜 餐牌冇写 但应该鸡都系跟薯条薯条就好食啦( ´▽`) 炸起无耐都仲系香脆同热最后
如果早几日先OpenRice 卜枱
会发现呢间餐厅嘅七点 七点半会消失左
碍于呢间餐厅嘅呢个时段实在太受欢迎
所以今次全靠朋友早一星期卜枱( ´▽`)

但去到𠮶阵 门口系冇人排队( ´▽`)

七点钟入到去 其实吉枱都系非常之多( ´▽`)

我𠮶阵谂大概系卜左枱但未到
但后来谂谂吓
应该系繁忙时间可以卜嘅quota 特别少

简介一下 呢间舖喺韩国有50几间分店
咁系咪即系都系过江龙?
但香港代理应系就唔系韩国人啦( ´▽`)
呢道冇一般韩国餐厅嘅习惯
例如佢地枱上面冇 碟仔泡菜 同 水
咁我确实系有啲意外嘅( ´▽`)
淑女炒年糕

第二样系黄金蒜香无骨鸡
写话大约15旧 应该都真系差唔多
食落唔觉热气 而且都够味
但蒜味又唔系话真系好重
因为冇持久咁令个口好大阵味( ´▽`)
鸡肉唔干 但又唔算juicy 口感都ok嘅
白色𠮶兜系腌萝卜

餐牌冇写 但应该鸡都系跟薯条
薯条就好食啦( ´▽`)
炸起无耐都仲系香脆同热
韩式泡菜烧腩肉

最后呢个系韩式泡菜烧腩肉
制作时间最长
终于有泡菜啦!
但无奈个泡菜系有少少苦苦地
又冇乜酸味 同真系韩国𠮶种泡菜系有啲距离
个腩肉系正常上面一旧肥 下面一旧肉𠮶种
而个肥好夸张 所以食落口𠮶下好爽( ´▽`)
但系作为一个正常女人( ´▽`)
之后就觉得好重嘅罪恶感
个烧肉个味都好食嘅 旧肉少少韧
连个肥食系夹嘅( ´▽`)

三个人仲叫左渣有汽西柚汁饮
但其实冇乜汽 又唔太合适叫做梳打
味道偏淡 似系不含果汁𠮶种味道
最后附上单据

三个女人食 唔算好饱
大概系啱啱好啦叫做
价钱合理嘅 各样野唔难食但都真系冇样叫标青
都可能系热度同过江龙嘅吹奏
令到其实真系好普通嘅放左上神枱( ´▽`)
2021-10-18
韩式泡菜烧腩肉