2018-09-12 729 浏览
几个月前去完义大利之后,就钟意左食Gelato。味道比雪糕更胜一筹,仲健康啲啲。讲返GROM就系其中一间我系义大利试过嘅gelato,味道好天然之外,仲好够冻唔易溶。 今次就约埋朋友试下香港分店有无唔同。铺面方面就同义大利差唔多,至于Gelato呢,香港有啲味系义大利都见唔到,例如绿茶,梨...平时我就钟意叫柠檬味,但grom柠檬味偏酸,而我觉得grom最好食系乳酪味。 不过我今次叫左梨味。好似几特别、平时好少见有梨味嘅gelato。 朋友就分别叫左柠檬、绿茶,乳酪味。柠檬同乳酪味都同义大利食过嘅一样,系回egg啊!而梨味都几出色,好清新,入面真系有梨果啲一粒粒系度,真材实料,可以一试。另外绿茶味都可以,不过因为我本来就麻麻绿茶/抹茶乜乜乜嘅嘢,所以觉得唔太大惊喜。值得一提呢度分个size同义大利唔同,有个kid size之后先系细中大,今次我就净系叫左kid size,下次再去我会叫乳酪味!!❤️
用餐时段
下午茶