由于太想食日本嘢,又唔想食一啲大集团的,咁啱去开新蒲岗,喺呢个商场,想揾间坐得舒服嘅餐厅,不如就呢一间啦安排入座之后,其实除咗餐厅环境,佢嘅用具感觉都几日本㗎,而客人就可以按自己嘅喜好,使用抹茶粉,调教自己喜欢嘅抹茶,几好味㗎事不宜迟,真系介绍吓佢拎咗啲食物先,佢同大集团最大嘅分别就系,佢唔会好单一化,或者好友程式化,意思系佢呢度嘅食物款式都几有个性,例如呢一个 火炙寿司拼盘,佢就包括 5款鱼生在内,例如左口鱼及虾等等除咗鱼生新鲜,大家可以见到佢嘅饭系用上油渍饭,所以食起嚟,更有味道,但系又唔会有种唔喜欢嘅感觉呢一个系平成卷,上面有晒我同朋友都好钟意食嘅食材,包括三文鱼子,吞拿鱼蓉及海胆!卷嘅当中就用上青瓜等等嘅配料,成个卷物嘅味道非常浓郁,食起嚟好实在好满足,而当中嘅材料都系非常新鲜,呢一个系非常出色的卷物!手卷都要试一试嘅,我哋就拣咗比较普通嘅挪威手卷,当中包括大量嘅蟹籽,松叶蟹丝及蟹柳丝等等,由于外层嘅紫菜非常新鲜,配合埋入面嘅新鲜食材,口感同样地非常丰富,就算只系一啲普通嘅食材,都令到呢一个手卷变得不平凡呢个我谂系呢间日本餐厅其中一个招牌菜式,佢系三色丼,可以见到呢三个饭都系有

呢个我谂系呢间日本餐厅其中一个招牌菜式,佢系三色丼,可以见到呢三个饭都系有唔同嘅材料喺上面,下面系用上酱油渍嘅饭

最左边有大量松叶蟹肉及蟹柳丝嘅饭,中间系非常新鲜,完全系鲜甜嘅海胆饭,而最右边就系用上吞拿鱼蓉嘅饭

三个饭嘅味道都好出色,都系果句,由于食材新鲜,所以都真系好好味

虽然冇错,呢一个系普通嘅唐扬炸鸡,但系佢呢度都做得非常好食,因为外脆内软,入面鸡肉Juicy白滑,真系好想食多几件

呢个望落都知不得了啦,佢系 穴子!我谂都系海鳗𠮶啲朋友挂。。。由于真系太好食,所以我哋都冇去深究,唔好见佢咁大条,好似价钱会好贵咁,但系佢一件都只系 $38,如果比起其他寿司来讲,佢绝对物超所值

最后最后,就用呢一件牡丹虾及左口鱼寿司同大家做个结尾啦

呢间日本餐厅其实系尖沙咀同样都有分店,两间分店我都食过,同样地所选用嘅食材,提供嘅食物质素都非常高质,同一啲大集团嘅日本餐厅完全唔一样,都可以讲系有日本嘅味道,所以大家绝对值得一试㗎