2021-02-03 51 浏览
早啲啲人行完花墟買年貨,突然之間好肚餓就同朋友去咗呢間曼谷水門雞飯,朋友介紹果然抵食,30幾蚊就有個海南雞飯/豬手飯啦呢間餐廳主要係買海南雞飯、軟綿綿豬手飯、青木瓜沙律同芒果糯米飯四樣都係招牌菜避開咗繁忙時間,空間就會大啲啦首先叫返個車木瓜沙律非常之清爽開埋特製嘅醬汁成個口非常之開胃。而且味道唔算好辣,我唔食得辣嘅人都覺得好正!青靈梳打解渴又清涼喺度泰國嘅風味。軟綿綿豬手飯豬手炆得非常之入味,而且份量都唔少有成6、7件,黃姜飯中非常之香,軟硬適中配埋豬手一齊食真係唔錯!真係幾鍾意個豬手忍唔住再叫多份豬手80豬手大盒,豬皮滑脫脫而且軟林林,肉質仲炆得好入味,用嚟送飯真係一流!豬手嘅皮炆得入味且軟之餘仲帶點爽口,真心唔錯買返屋企加餸就一流!冇諗過香港呢個環境仲會有$30高質飯盒,分量一啲都唔孤寒,真係食到飽飽!以後無論係糧尾定係出糧都要嚟食返餐!
四樣都係招牌菜
避開咗繁忙時間,空間就會大啲啦
首先叫返個車木瓜沙律
青靈梳打解渴又清涼喺度泰國嘅風味。
軟綿綿豬手飯

真係幾鍾意個豬手