最愛食粉麵既我,一到冬天總是離不開麵、火鍋同燒肉😆 超溫暖,最近又發掘到中環街市有新開麵食店,好喜歡佢既麵點料理都係亞洲風味!最大特點係佢會嚴選8-10間selected 既品牌合作,例如Sip Song的泰式牛河、Dam:a noodle bar既韓式雞湯麵!雖然屬於快閃形式,KIN麵無論對於食材甚至器皿都極有要求,使用走地雞蛋、本地蜂蜜、連堂食同外賣餐盒一樣選用小麥加工而成,100% biodegradable,為環保出一分力。本地蜂蜜走地雞蛋撻 $9 | 外表同平時一般蛋撻不同,蛋漿部分較橙色、入口沒有了死甜的白糖而取而代之的是蜂蜜香,一個完全不夠台灣有機牛肉麵 $88 |手工麵條入口彈牙,牛肉麵講求湯底、牛肉及麵條的平衡,牛腱心和香麻湯底很能配合到韓式人參走地雞湯叉燒麵 $88 | 新派麵館加入fusion菜式,突破傳統人參雞湯固有配搭,加入廣東的雞叉燒、大蔥、溏心蛋等,超驚喜!🏆泰式辣有機牛炒河 $88 | 重口味的我最最這個!有機封門牛柳一入口便知龍與鳳,河粉很地道配上泰式醬油拌炒,味道很有層次,清哂—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #

—————————————————

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #lunch #dinner #foodstagram #picoftheday #hkig #元朗美食 #黑毛和牛 #日式燒肉
___
🥇Follow @eathkgirls