餐厅: 饮茶
优惠: 食饭都有得赚里数? 仲唔即刻订台?
条款及细则:
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束。
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束
餐厅: 饮茶
资讯:

为推动全港减盐减糖新饮食文化及新生活态度,食物及衞生局、降低食物中盐和糖委员会及食物环境衞生署食物安全中心推出了《少盐、少糖、少 • 确幸》餐饮联盟,参与食肆会提供少盐少糖选项予顾客,部份更会提供特定减盐减糖菜式。参与减盐减糖食肆会获发计划标志,以供张贴於店舖内,供顾客识别。详情可在此浏览:https://rssless.hk

2019-04-30 1105 浏览
宜家啲点心真系愈来愈可爱赏心悦目嘅造型外点心名都好搞鬼****** 好似只🐷系「一笼八戒」其实就系叉烧包😂😂橙甘甘嘅「睇住流奶」咬穿咗其实就系流沙奶黄****** 搞鬼点心外都有啲正经嘅就好似蟹季先有嘅「贵妃蟹粉盒」白汁虾肉磨菇挞上面放咗一大pat蟹粉算系比较特别****** 另一款时令蟹季点心系「虾兵蟹将饺」由蟹粉做成橙色嘅虾饺皮上面再加上蟹粉令人回味无穷******不过我最喜爱嘅始终系黑松露炆伊面伊面一上台已传嚟阵阵黑松露味黑松露同伊面原来系意想不到咁夹🤤🤤值得一试****** 另一款推介嘅点心就系黑松露饺「透明波波」虾饺皮包住素粒粒加上浓浓嘅黑松露味道真系不错吃🤤🤤****** 平日食惯咗传统嘅茶楼间唔中试下新式搞鬼点心都唔错呀
宜家啲点心真系愈来愈可爱
赏心悦目嘅造型外
点心名都好搞鬼

******

好似只🐷系「一笼八戒」
其实就系叉烧包😂😂
橙甘甘嘅「睇住流奶」
咬穿咗其实就系流沙奶黄

搞鬼点心外都有啲正经嘅
就好似蟹季先有嘅「贵妃蟹粉盒」
白汁虾肉磨菇挞上面放咗一大pat蟹粉
算系比较特别

******

另一款时令蟹季点心系「虾兵蟹将饺」
由蟹粉做成橙色嘅虾饺皮
上面再加上蟹粉
令人回味无穷

不过我最喜爱嘅始终系黑松露炆伊面
伊面一上台已传嚟阵阵黑松露味
黑松露同伊面原来系意想不到咁夹🤤🤤
值得一试

******

另一款推介嘅点心就系黑松露饺「透明波波」
虾饺皮包住素粒粒
加上浓浓嘅黑松露味道