2019-10-17 1065 浏览
呢日同朋友庆祝生日,去左一间位于中环嘅日本餐厅。呢间餐厅嘅食物卖相全部都好精致,而且味道都相当唔错喔~温泉蛋沙律沙律菜新鲜爽脆,沙律汁酸酸甜甜,配上温泉蛋,味道增添左一份香浓嘅感觉。刺身三文鱼鲜味爽口,配上海藻同海葡萄一齐食,味道层次就更丰富啦~另外一款鱼刺身配上黑松露酱一齐食,味道好香浓。海胆天妇罗第一次食呢道菜,海胆味道都几鲜甜,外脆内软嘅口感非常特别。天妇罗寿司卷馅料有吞拿鱼腩,所以食落充满油香味。寿司外层炸得脆脆的,口感层次丰富,好食!吞拿鱼碎多士吞拿鱼好香,同沙律酱味道好夹,加落多士度一齐食,感觉好特别。柚子乌冬散发出淡淡柚子香味,乌冬软滑,味道不错喔!柚子芝士饼味道好清新,口感幼滑,感觉好似食紧雪糕咁,好好食!😻另外值得一赞嘅系老板会买啲香港好少见嘅酒提供俾客人饮,我地今次饮嘅紫苏梅子酒味道真系好特别,梅子味好浓郁呀!想同朋友饮返两杯,品尝下色香味俱全嘅日式小菜,黎呢间餐厅都系一个唔错嘅选择。
呢日同朋友庆祝生日,去左一间位于中环嘅日本餐厅。

呢间餐厅嘅食物卖相全部都好精致,而且味道都相当唔错喔~

温泉蛋沙律

刺身

海胆天妇罗
第一次食呢道菜,海胆味道都几鲜甜,外脆内软嘅口感非常特别。

天妇罗寿司

吞拿鱼碎多士

柚子乌冬
散发出淡淡柚子香味,乌冬软滑,味道不错喔!

柚子芝士饼
味道好清新,口感幼滑,感觉好似食紧雪糕咁,好好食!😻

2019-10-10
用餐时段