2019-09-16 3638 浏览
9月有好多人生日呢,上星期同朋友去咗K11食个afternoon tea庆生,呢到嘅tea set我睇咗好耐了,无论影相定味道都唔错。Afternoon tea set $408 book位时预先同餐厅讲定想写字,上枱时其他枱都好好奇点解会有字有蜡烛😆 大家如果有特别嘢要庆祝,记得一早同餐厅讲定!蟹肉青瓜、红菜头三文鱼饼 两款都好钟意,蟹肉份量多,入口口感丰富。红菜头三文鱼够肥美,两大片卷起后食落成口都充满鱼香。泡芙、朱古力挞 泡芙外皮酥脆,但整体较普通。朱古力挞嘅挞边硬,同中间嘅馅料嘅口感好有对比,味道好夹,口感又有趣。鹅肝酱饼干、大虾青瓜 鹅肝酱creamy质地配上清薄脆饼干,食落唔会漏,食完成口都系好香嘅味道。大虾青瓜成件都好refreshing,大虾新鲜爽口,好食。紫薯挞、芝士蛋糕 我平时嘛嘛哋紫薯product,但都不我不赞吓呢个,味道好香浓。芝士蛋糕口感好滑,细细件食落唔会有负担。包点类 四件都唔同,主要食材都系香草同蕃茄,蕃茄虽小,但好甜甜酸酸,令普通三文治、pancake等更添特色。马卡龙 四种口味,好脆,杏仁味好出。跟餐加配了两杯mocktail:The Aficio
马卡龙 四种口味,好脆,杏仁味好出。
跟餐加配了两杯mocktail:
The Aficionado +$20 由烧柠檬、接骨木花汁、蜜糖调配而成,卖相好靓好清新。
Wild Berry Sorbet +$20 包含野莓、红莓雪葩、红莓汁。
需加一服务费,埋单2人约$490。
如果你钟意睇我嘅食评,不妨关注我,支持吓我,谢谢你☺️💕