2021-01-14 1528 浏览
放半日假,心情特别愉快,同女友 tea一下配合下心情先🥰🥰系IFC揾食,见到呢间泰式cafe推出咗二人下午茶餐,啱晒我哋🤣🤣又钟意食泰菜有钟意食甜品仲更加钟意饮咖啡添🤣🤣店舖内好大装修时尚感觉好relax!好精美🤩🤩头层系越式鲜虾鸡肉米纸卷同薄切三文鱼泰式辣汁、柚子沙律🥰三款都系开胃菜,特别喜欢薄切三文鱼,配这个泰式汁真系别有一番风味😌再来底层炸物为主。有单骨鸡翼,外脆内嫩!仲有泰式沙爹鸡柳,Thai feel出晒嚟呀🥳🥳沙爹汁唔错,完全系泰式嘅味道越式蟹肉春卷,脆卜卜都唔错㖞第一次食泰式猪肉肠,香口又唔会太油!口感比较丰富粟米蟹肉配甜酸酱呢个都非常喜欢,加上粟米感觉比较健康😍主角啦招牌千层蛋糕,好creamy好香呀🥰🥰超薄超薄的一层一层,口感非常丰富,不比出名嘅饼店差海绵蛋糕🍰面头系非常香甜嘅士多啤梨,除咗卖相靓之外士多啤梨仲好甜添咖啡饮得出是即磨咖啡☕️非常之香,对于咖啡控嚟讲绝对系一杯好咖啡好丰富嘅一顿下午茶,卖相精美,丰富🥰
放半日假,心情特别愉快,
同女友 tea一下配合下心情先🥰🥰

店舖内好大装修时尚感觉好relax!

越式蟹肉春卷,脆卜卜都唔错㖞

第一次食泰式猪肉肠,香口又唔会

太油!口感比较丰富

粟米蟹肉配甜酸酱
呢个都非常喜欢,加上粟米感觉比较健康😍

主角啦

好丰富嘅一顿下午茶,卖相精美,丰富🥰