2021-07-11 1476 浏览
今次係第二次嚟食啦!一行4人可以嗌多啲嘢食上次就得兩個人所以只叫咗3,4樣!仲要今日係星期六所以點心種類更加齊全!忘記訂位 所以就特登早啲過嚟等位 12點半到都有十幾個人喺門口等位 不過餐廳安排都好細心 就係會問你拎電話 差不多到嘅時候就通知我哋 咁就唔使咁辛苦喺門口等位!最後只需等半個鐘已經有位啦!疫情關係 大枱都係最多4人 今次好好彩哋 安排咗張大圓枱呢!咸水角 水準正常 外脆內軟粉皮顏色鮮豔奪目 賣相吸引 精心製作 餡料鮮味鬆脆燒賣就只有3粒 味道正常 不過咁啱4個人 唔夠分啫😆😆😆每次飲茶必食 中式义燒包 义燒餡料ok 唔會有好多肥豬肉爆醬蒸鳳爪👍👍👍 啲鳳爪口感爽滑 仲要好juice添鮮蝦菜苗餃 餃皮一定係用菜汁做嘅 所以顏色賣相都相當吸引 味道ok潮州蒸粉果 粉果皮都係好彈牙 另外我都比較著重餡料中嘅花生 夠唔夠脆 如果唔脆就代表蒸咗好耐 所以證明啲點心係即叫即蒸黑松露蝦餃皇 蝦餃皮嘅顏色同腸粉顏色差不多仲諗住黑松露會喺埋啲餡料入面 但最終就喺外面 如果可以加埋喺入面都別有一份新鮮感一盅六件 如果全部係每樣一件唔同款 或者可以自選都不錯所有點心食落都感覺是新鮮製造
今次係第二次嚟食啦!一行4人可以嗌多啲嘢食

咸水角 水準正常 外脆內軟