2020-06-19
Chotto maki之前中環店已經幫襯過好多次,絕對會令你愛上嘅一間卷物店。知道灣仔開左chotto maki, 去完會展都買外賣回家慢慢歎餐牌上嘅signature rolls就最吸引我-~所有卷物都是即場即點即包,透明玻璃清楚展示食材,乾淨衛生。甜品同汽水都係cashier 位置後面~Spice me up $72/4pcsbeef-iyaki $72/4pcsMango dynamite $72/8pcs日式炸雞 $28/4件熱辣辣勁爆汁,感覺無上粉但都脆卜卜~如果你同我樣係抹茶fans, 就不妨試呢個宇治抹茶布丁同抹茶可樂。抹茶布丁茶味突出綿密,食落順滑。抹茶可樂一開蓋特色聞落陣陣茶香,唯飲落就同普通可樂差不多。包裝精美嚴密,唔驚整散晒。spicemeup $72/4 pcs鰻魚、帶子配上辣蛋黃醬再灑上粒粒帶酸蘋果啫喱,感覺非常清新。Beef-iyaki juicy肉嫩多層照燒牛肉、還有甜腐皮包住牛油果,清新青瓜絲配照燒鰻魚汁,灑上香口炸蒜片,成件事好和諧滿足! Mango dynamite香芒包住超酥脆炸蝦,真系同平時食到的天婦羅蝦卷兩回事。
餐牌上嘅signature rolls就最吸引我-~
所有卷物都是即場即點即包,透明玻璃清楚展示食材,乾淨衛生。
甜品同汽水都係cashier 位置後面~
Spice me up $72/4pcs
Mango dynamite $72/8pcs
日式炸雞 $28/4件
熱辣辣勁爆汁,感覺無上粉但都脆卜卜~
抹茶布丁茶味突出綿密,食落順滑。
抹茶可樂一開蓋特色聞落陣陣茶香,唯飲落就同普通可樂差不多。
包裝精美嚴密,唔驚整散晒。
spicemeup $72/4 pcs
Beef-iyaki
Mango dynamite
香芒包住超酥脆炸蝦,真系同平時食到的天婦羅蝦卷兩回事。